Winkel: Hoogvliet
Alle Groente aanbiedingen die momenteel in de folder staan. In totaal hebben 0 supermarkten Groente in de aanbieding
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Albert Heijn
Winkel: Albert Heijn
Winkel: Albert Heijn
Winkel: Albert Heijn
Winkel: Albert Heijn
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Winkel: Poiesz supermarkten
Je wilt natuurlijk de beste en lekkere verse groente kopen om te koken. Maar hoe weet je nou of de groente wel vers zijn en dus nog wel goed zijn? In dit artikel gaan we een aantal tips en tricks meegeven zodat je precies weet hoe je verse groentes koopt in de supermarkt.
Avocado
Een avocado is het lekkerst wanneer die net rijp is. Dan is de avocado zacht en kun je der veel mee . Zoals een dressing van maken voor in de salade of gewoon lekker simpel in repen snijden voor op je broodje.
Wil je de avocado op de dag van aankoop gebruiken dan is het handig om een rijpe avocado te kopen. Hoe weet je nou of de avocado rijp is? Dit kun je checken door zachtjes op de avocado te drukken. Als de schil mee geeft dan is de avocado rijp en klaar voor gebruik. Wil je de avocado nog niet gebruiken maar al wel in huis hebben kies dan voor de avocado’s die nog hard zijn en waarvan de schil niet meegeeft. Zo is de avocado langer houdbaar en goed voor gebruik na een aantal dagen.
Sperziebonen
Sperziebonen zijn erg makkelijk om te checken of ze nog vers zijn. Dat doe je namelijk zo: breek een sperzieboon door midden. Hoor je duidelijk een ‘knak’ dan zijn de sperziebonen nog vers en klaar om mee te nemen. Nog een tip : als je niet van plan bent om de sperziebonen te eten op de dag van aankoop bewaar ze dan niet in de koeling. Heirdoor verkleuren ze en worden ze slap.
Nitraatrijke groente
Denk hierbij aan: sla, rode biet, spinazie, bleekselderij, koolrabi, venkel en spitskool. Deze groente kun je het beste zo vers mogelijk kopen en eten. Omdat deze groente grote hoeveelheden van nitraat bevatten die omgezet kan worden in het schadelijke stofje nitriet. Hoe weet je dan of deze groente nog vers zijn. Dat is erg makkelijk, als de groente er stevig uitziet en niet verkleurd zijn dan zijn ze goed. Laat deze groente niet langer dan 2 dagen in de koeling zitten.
Aardappelen en tomaten
Aardappelen en tomaten zijn het beste te eten als ze net rijp zijn. Want onrijpe en overrijpe aardappelen en tomaten kunnen een stof bevatten die schadelijk kan zijn voor het lichaam. Vaak leveren winkel dan ook aardappelen en tomaten aan die rijp zijn en klaar voor gebruik.
Als je de groente heb gekocht wees dan zorgvuldig met het inpakken en vervoeren van de groente. Want dit zijn de momenten wanneer de groente beschadigd kunnen worden en dat zou zonde zijn na het zorgvuldig uitzoeken van de beste groente.
Volg deze tips en tricks en geniet van lekkere verse groentes!